Консултациите, които започват да текат, са едни театрални представления.  Всички

...
 Консултациите, които започват да текат, са едни театрални представления.  Всички
Коментари Харесай

Политически анализатори срещу идеята за експертно правителство: Такова у нас никога не е имало

 

„ Консултациите, които стартират да текат, са едни театрални представления.  Всички сме наясно – отиват, вземат мандата и стартират да приказват. През последните дни стартира да избуява концепцията за едно напълно експертно държавно управление – каквото и да значи това. В България чисто експертни държавни управления в никакъв случай не е имало – това значи съвършени хора технократи, назначени от човек технократ “, разяснява пред bTV журналистът Емилия Милчева.

Президентът ще се срещне с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно заседание

„ Тази концепция за експертно държавно управление значително ще обезличи това, за което упорстваха ГЕРБ, и където прозираше някакъв евроатлантизъм. Сега всички без ПП-ДБ се оказаха подготвени да поддържат едно чисто експертно държавно управление, което значи, че всеки може да постави каквито желае специалисти, без да имаме ясни граници какво в действителност е болшинството зад експертното държавно управление “, уточни още тя.

 Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 1 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия 5 мин. „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин. 4 мин. Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин.  Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора 3 мин. Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора  Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена? 3 мин. Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена?  Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 1 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия 5 мин. „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин. 4 мин. Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин.  Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора 3 мин. Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора  Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена? 3 мин. Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена?

Той на това се надяваше преди изборите, добави съпредседателят на Политическа партия

„ За страдание виждам опция за съставянето на експертно държавно управление. Първо – специалисти по какво, второ специалисти с каква политическа визия, специалисти с какви полезности, специалисти с какво минало, с какви зависимости, от кое място ще ги доведем. Контратезата на експертно държавно управление е „ хора, които нищо не схващат “. За да тръгнеш да управляваш страната, въпреки всичко би трябвало да разбираш “, разяснява политическият анализатор Георги Харизанов.

“Когато груповата отговорност се скрие зад тази фасада, е извънредно притеснително и се отразява и на държавния бюджет, и на страната и на хората. Времето, в което партиите да се скрият за експертно държавно управление, в никакъв случай не е идвало и в този момент сигурно не е такова време. Хората гласоподават за партии, не гласоподават за специалисти “, съобщи още той.

Той разгласи, че няма да поддържа държавно управление с първия мандат на ГЕРБ, нито с втория на Движение за права и свободи

" Отговорността да се сформира държавно управление е на първата политическа мощ, която е ГЕРБ-СДС. Безпрецедентно ниската изборна интензивност е не просто пестник към политическото и към водачите, само че и към неналичието на каквото и да била почтеност от партиите към гласоподавателите ", коментира Емилия Милчева.

" Мисля, че може би има известни отстъпки да се осъществя държавно управление с първия мандат. Ако се осъществя с третия мандат, това в действителност ще бъде необикновен камуфлаж - ще е измиване на отговорност. Ако ГЕРБ-СДС поддържат третия мандат, това за тях ще бъде ритуално политическо самоубийство. Движение за права и свободи са тефлонови с твърдия си електорат и това не ги касае толкоз ", уточни още тя.

Надявам се и чакам третият мандат да пристигна в Има Такъв Народ и тогава ние ще предложим експертно държавно управление, съобщи водачът Слави Трифонов

Според нея, в случай че се сформира държавно управление с третия мандат, то няма да е толкоз дълготрайно. " То няма да е такова и с първия вандат, само че е значимо да изкара година и половина - две ", добави Емилия Милчева.

" Според мен в случай че не се сформира държавно управление с първия мандат, отиваме на нови избори и доунищожаваме политическата система. Това ще докара до някаква рецесия, а рецесиите водят до нови благоприятни условия ", уточни Георги Харизанов.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР